"Als ik teken, zit ik in mijn privé hemeltje!" - Fiep Westendorp-

Hoi,

 

Mijn naam is Marieke  Klok (1982) en ik ben beeldend kunstenaar. Ik ontwikkelde mij door zelfstudie en verschillende cursussen (autodidact). Tekenen en schilderen zijn mijn passie en mijn tweede natuur geworden.

Tussen de bedrijven door ben ik bijna altijd bezig met het maken van nieuw werk. Inspiratiebronnen hiervoor kunnen zijn: andere culturen, nomaden, 'old ladies', dansen, boksen, de natuur, iemand op straat of in de trein of een foto die mij raakt uit de krant.

 

Als zelfstandig ondernemer geef ik sinds 2016 met veel plezier Tekenles aan kinderen en jongeren in mijn atelier aan huis. In januari 2022 ben ik gestart als 'kinderkunstprofessor' op een basisschool (G.J. van de Brinkschool) in Wageningen. Als kunstprofessor bedenk ik kunstprojecten bij een thema waar de klas mee bezig is. Met elke klas (groep 3 t/m 8) ga ik drie vrijdagochtenden achterelkaar aan de slag.

 

Sinds 2017 maak ik als tekenaar deel uit van de Stichting Tekenen voor Kinderen; om de week bezoek ik de kinderafdeling van Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede om voor de kinderen te tekenen.

 'Het heeft iets magisch;… met je tekenpennen en potloden een tekening tevoorschijn toveren van precies dát waar het kind van houdt!                                                     

Een eenhoorn, een boomhut met een enorme glijbaan, de lievelingsknuffel of Peppa Big die aan het zwemmen is..; alles kan en alles mag!”

 

De Stichting Tekenen voor Kinderen bestaat uit een groep professionele tekenaars die kinderen (in een ziekenhuis, asielzoekerscentrum, revalidatiecentrum of medisch kinderdagverblijf) een klein, magisch moment willen bezorgen door middel van een tekening. De tekening, een kunstwerkje op zich, wordt vaak ingelijst, gedeeld met vriendjes en familie en werpt een positiever licht op een periode met veel zorgen.