Blog

Vliegmachines tekenen!

Vandaag maakten de kinderen van groep 6 (van de GJ van den Brinkschool) de voorkant van het schets-/uitklapboek. Aan de hand van een paar oefeningen tekenden ze hele toffe vliegmachines!

Lees meer »

Maak je eigen sjabloon!

Dit keer (Les 3 over Banksy) maakten kinderen van groep 8 van de G.J. van den Brinkschool een eigen sjabloon..! Om die vervolgens één of meerdere keren af te drukken op papier èn er een omgeving bij te bedenken. 

Lees meer »

Banksy's in de school!

Wat een mooie ochtend had ik vrijdag met de kinderen van groep 8 van de G.J. van den Brinkschool in Wageningen! Met de stencils (aap en rat) die ik vooraf had uitgesneden, maakten ze afdrukken op karton. Ze bedachten een eigen tekst, als reactie op een aantal nieuwsberichten die we bekeken. 'Last, but not least' hingen we de kunstwerken op verschillende plekken in de school op..😃

Lees meer »

Welke 'Banksy' spreekt jou aan?

Vanmorgen maakten de kinderen van groep 8  (G.J. van den Brinkschool) kennis met het werk van de (straat)kunstenaar Banksy. Ze dachten (al schetsend) vast na over een eigen 'tag'. Uiteindelijk gaan de kinderen een eigen ontwerp maken voor een sjabloon.👍

Lees meer »

Monoprint maken bij de Tekenles voor KIDS!

Heerlijk experimenteren met het maken van een monoprint. De kinderen knippen een eenvoudige figuur uit, en leggen het papier op een vlakke plaat met inkt.  Door een vel papier erop te leggen en stevig met de hand aan te drukken krijg je een afdruk!

Lees meer »

'Moonbirds'

De 'moonbird'/'maanvogel' van de Spaanse kunstenaar Joan Miro is een sculptuur waarin de vormen van meerdere 'manen'  voorkomen. 

Lees meer »