Blog

'Moonbirds'

De 'moonbird'/'maanvogel' van de Spaanse kunstenaar Joan Miro is een sculptuur waarin de vormen van meerdere 'manen'  voorkomen. 

Lees meer »

De droomwereld van Joan Miro

De kinderen van groep 3 ( van de G.J. van den Brinkschool) hebben vorige week kennisgemaakt met het werk van de Spaanse kunstenaar Joan Miro. 'Mooi, gek, raar, grappig...'; ieder vond er wel 'iets' van!

Lees meer »

Geïnspireerd door 'de beverburcht'..!

Voor onze kerstversiering zocht ik mooie stokken en die vond ik bij een beverburcht. Het blijft intrigerend; de sporen van de bever te zien en te weten dat hij ergens in zijn holletje zit.  Dat de bever (en de beverburcht) tot de verbeelding spreekt, blijkt wel uit de gave tekeningen van de kinderen op de Tekenles voor KIDS.!

Lees meer »

'Zal ik je een geheim vertellen?' zei de vos 🦊

'-Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar. -Voor de ogen is het wezenlijke onzichtbaar, herhaalde de kleine prins, om het goed te onthouden. -Dat is een waarheid, die de mensen vergeten zijn, zei de vos. Maar die moet jij niet vergeten. Je blijft altijd verantwoordelijk voor wat je tam hebt gemaakt. Je bent verantwoordelijk voor je roos . . .' (Uit De kleine prins)

Lees meer »

Hoe teken je Sinterklaas..?

En dan een Sinterklaas die er ook echt of realistisch uitziet? Daar gingen we vanmiddag bij de Tekenles voor KIDS mee aan de slag. Met als resultaat deze leuke Sinterklazen..☺️👍!

Lees meer »

Van 'liefdesplaneet tot 'drakenplaneet'...

De tweede les over 'De kleine prins' met kinderen van groep 5 van de G.J. van de Brink school. De kinderen maken een harmonica-boekje en tekenen hier verschillende planeten in. Sommigen tekenen de dronkaard, de zakenman en de lantaarnaansteker, terwijl anderen hun fantasie gebruiken. Wat denk je van een liefdesplaneet bijvoorbeeld? Of een drakenplaneet met een draak die bijna nog groter is dan de planeet zelf?

Lees meer »