Bij de werken in deze groep maak ik gebruik van karton als ondergrond. Ik hou van dit (afval)materiaal wat veel verschillende mogelijkheden heeft. In sommige gevallen geeft het een tekening extra zeggingskracht. Bij de tekeningen van de nomaden benadrukt het de eenvoud van hun bestaan. Bij het kind in het vluchtelingenkamp zegt het karton (als afvalmateriaal) iets over hoe er in de politiek tegen vluchtelingen wordt aangekeken.

uit 2016 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Voor de kinderen op Lesbos (1)

2020

Een tekening op karton van een kind in het vluchtelingenkamp Moria (op het eiland Lesbos);...omdat hij de moeite waard is.

Voor de kinderen op Lesbos (2)

2020

Meisje in het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos; ...omdat zij de moeite waard is.

Voor de kinderen op Lesbos (3)

2020

Uit: De eenzaamheid van de egel, Toon Tellegen 'De egel lag opgerold in zijn huis en dacht: nu zijn ze me echt vergeten. En ze zullen zich mij ook nooit herinneren. Hij stond op, ging aan zijn tafel zitten en schreef een brief aan de dieren: De wind nam zijn brief mee en blies hem naar alle kanten van de wereld. De egel wachtte urenlang. Maar er kwam geen antwoord. (...)'

Voor de kinderen op Lesbos (4)

2020

"De eekhoorn was bedroefd. Weer had de wind hem overgeslagen en hem geen brief bezorgd. Niemand denkt aan mij, dacht hij. Terwijl hij zelf wel aan duizend dieren dacht. (..)" Uit: Misschien wisten zij alles, Toon Tellegen   Zie video voor de situatie in vluchtelingenkamp Moria (op het eiland Lesbos) 26 mei 2020  Kinderen alleen op de vlucht (video)

Voor de kinderen op Lesbos (5)

2020

Een tekening op karton van een meisje in een vluchtelingenkamp op het eiland Lesbos;...omdat zij de moeite waard is (...en het winter wordt en koud en nat is in haar tent).

Nomad (1)

2016

Contékrijt op golfkarton. Het eerste werk van een serie portretten van nomaden.

Nomad(2)

2016

Contekrijt op bruin golfkarton. Het tweede werk van een serie portretten van nomaden.

Nomad(3)

2016

Het derde werk van een serie portretten van nomaden.