Ik hou van karton en de vele mogelijkheden die dit (afval)materiaal heeft; het geeft de tekeningen extra zeggingskracht. Bij de portretten van nomaden wordt de eenvoud van hun bestaan benadrukt. Het karton bij de werken 'Voor de kinderen op Lesbos' zegt iets over hun leefomstandigheden en de 'waarde' die aan hun bestaan wordt toegekend. Door de kinderen op Lesbos (naar foto's) te tekenen, ga ik een verbinding met hen aan,.. omdat zij de moeite waard zijn.

uit 2015 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Voor de kinderen op Lesbos (1)

2020

Een tekening op karton van een kind in het vluchtelingenkamp Moria (op het eiland Lesbos);...omdat hij de moeite waard is.

Voor de kinderen op Lesbos (2)

2020

Meisje in het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos; ...omdat zij de moeite waard is.

Voor de kinderen op Lesbos (3)

2020

Uit: De eenzaamheid van de egel, Toon Tellegen 'De egel lag opgerold in zijn huis en dacht: nu zijn ze me echt vergeten. En ze zullen zich mij ook nooit herinneren. Hij stond op, ging aan zijn tafel zitten en schreef een brief aan de dieren: De wind nam zijn brief mee en blies hem naar alle kanten van de wereld. De egel wachtte urenlang. Maar er kwam geen antwoord. (...)'

Voor de kinderen op Lesbos (4)

2020

"De eekhoorn was bedroefd. Weer had de wind hem overgeslagen en hem geen brief bezorgd. Niemand denkt aan mij, dacht hij. Terwijl hij zelf wel aan duizend dieren dacht. (..)" Uit: Misschien wisten zij alles, Toon Tellegen   Zie video voor de situatie in vluchtelingenkamp Moria (op het eiland Lesbos) 26 mei 2020  Kinderen alleen op de vlucht (video)

Voor de kinderen op Lesbos (5)

2020

Een tekening op karton van een meisje in een vluchtelingenkamp op het eiland Lesbos;...omdat zij de moeite waard is (...en het winter wordt en koud en nat is in haar tent).

Voor de kinderen op Lesbos (6)

2021

Een tekening op karton van een meisje in een vluchtelingenkamp op het eiland Lesbos; ...omdat zij de moeite waard is (ondanks de omstandigheden die er maar niet beter op worden).

Nomad (1)

2015

Siberisch krijt op karton. Te koop (inclusief lijst).

Nomad (2)

2015

Siberisch krijt op karton (geplakt op dibond). Te koop (exclusief lijst).