• Kunst bij Interieur & Sfeer

  Tegeltjes met kunst en prachtig ingelijste tekeningen en schilderijen van kunstenares Marieke Klok. Loop snel eens binnen bij de winkel van Interieur & Sfeer in Doorwerth!
  Interieur & Sfeer, Cardanuslaan 28, Doorwerth, Nederland
  9 februari 2022 tot en met 31 december 2022
  Meer informatie
  Online expositie
 • Culturele Ronde

  Dit jaar is tijdens de Culturele Ronde mijn werk te zien in de bibliotheek van Wageningen. Ik exposeer de serie tekeningen op karton 'Voor de kinderen op Lesbos', grote schilderijen op een zwarte ondergrond en kleinere tekeningen van vogels en de natuur. Naast prachtig ingelijste werken, zijn er ook tegeltjes en kaarten met kunst te koop.
  Bibliotheek Wageningen, Stationsstraat 2, Wageningen, Nederland
  9 april 2022 tot en met 10 april 2022
  Meer informatie
  Online expositie
 • BBLTHK Wageningen

  In de maand april is het veelzijdige werk van Marieke Klok te zien in de BBLTHK. Een portret van een nomade op karton, een Marokkaanse danseres, een Indiaas meisje en meerdere portretten. Marieke combineert verschillende technieken; siberisch krijt, acrylverf (die zij met een roller aanbrengt), ecoline, collage en soms gebruikt zij naald en draad als toevoeging.
  BBLTHK, Stationsstraat 2, Wageningen, Nederland
  1 april 2022 tot en met 30 april 2022
  Meer informatie
  Online expositie
 • Landelijk Atelierweekend

  Welkom in mijn atelier tijdens het Landelijk Atelierweekend! Je kunt recent werk verwachten: de serie werken op karton 'Voor de kinderen op Lesbos', 'spannende' schilderijen, collages uit de serie 'Childhood memories' en meer. Er is ook (eerder) werk te koop! Daarnaast krijgen de kinderen en tieners de ruimte om te experimenteren met het tentoonstellen van eigen werk! Laat je verrassen!
  Atelier KUNSTMarieke, Willebrordweg 65, Renkum, Nederland
  26 juni 2021 tot en met 27 juni 2021
  Meer informatie
  Online expositie
 • Raamtentoonstelling

  Een raamtentoonstelling op het Stadhuis van Wageningen als alternatief voor de Culturele Ronde.
  Stadhuis Wageningen, Markt 22, Wageningen, Nederland
  4 juni 2021 tot en met 31 juli 2021
  Meer informatie
 • De Keuze van de Burgemeester

  Dit najaar opent Geert Rumund de tentoonstelling ''De keuze van de burgemeester''. Ter gelegenheid van het komende afscheid als burgemeester van Wageningen mag hij deze naar eigen inzicht inrichten. Naast aandacht voor zijn persoonlijke levensgeschiedenis en zijn werk als burgemeester, is er ruimte voor werk van kunstenaars die hij zelf kent en van wie hij werk koopt. Eén daarvan ben ik..!
  Museum de Casteelse Poort , Bowlstraat 1a, Wageningen, Nederland
  18 november 2020 tot en met 30 juli 2021
  Meer informatie
 • Tentoonstelling van Kinder- en Tienerkunst - GEANNULEERD

  Samen met de kinderen en tieners van de tekenles bereid ik een tentoonstelling voor in mijn atelier. Naast ieders mooiste werken, zal er veel meer te zien en te beleven zijn! Kijk, hoor en voel bijvoorbeeld onze interpretatie van De Schreeuw (van Edvard Munch) of laat je verwarren door een wereld vol 'onmogelijke' trappen (geïnspireerd door het werk van Escher). Welkom iedereen!
  Atelier KUNSTMarieke, Willebrordweg 65, Renkum, Nederland
  6 juni 2020 tot en met 6 juni 2020
  Meer informatie
 • Common sense

  Vanaf 1 februari exposeren de kunstenaars Maryam Mashhooriazar en Marieke Klok gedurende drie weken bij de Kunstuitleen van de bibliotheek in Rijswijk (de woonomgeving van Maryam). Het (zelf) portret is een belangrijk thema in het werk van beide kunstenaars. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Wees welkom!
  Bibliotheek aan de Vliet, Generaal Eisenhowerplein 101, Rijswijk, Nederland
  1 februari 2020 tot en met 21 februari 2020
  Meer informatie
  Online expositie
 • KAPELexpo

  Tijdens de eerste drie weekenden van december 2019 gaan Maryam Mashhooriazar (mijn Iraanse vriendin, https://www.instagram.com/marymashhoori/) en ik samen exposeren in de kapel van het voormalig Sancta Mariaklooster in Renkum. Als voorbereiding onderzoeken we het thema 'Zelfportret' en inspireren we elkaar. Daarnaast tonen we (andere) recente tekeningen en schilderijen. Wees welkom!
  KAPELexpo, Utrechtseweg 131, Renkum, Nederland
  30 november 2019 tot en met 15 december 2019
  Meer informatie
 • Culturele Ronde

  Een selectie van recent geschilderde 'Portretten' op groot formaat, maar ook een presentatie van tekeningen en schetsen op kleiner formaat.
  Peerenboom Fietsen, Lawickse Allee 5, Wageningen, Nederland
  13 april 2019 tot en met 14 april 2019
  Meer informatie
 • Portretten in de 'bubbels' van Bubbles..!

  Tot half Maart 2019 zijn rake portrettekeningen (op A4- formaat) te zien in de 'bubbels' van Bubbles. De 'bubbles' geven (door de weerspiegeling van het licht) een extra dimensie aan het werk, wat het extra de moeite waard maakt om er even te gaan kijken..!
  Bubbles Kapper, Junusstraat 6, Wageningen, Nederland
  16 januari 2019 tot en met 31 maart 2019
  Meer informatie
 • Kunstroute Renkum

  ... krachtige tekeningen in Oost Indische inkt, gelaagde houtskooltekeningen van danseressen, portretten van Nomadenvrouwen, tekeningen van Old Lady's met karakter en experimenteel werk. Tijdens de Kunstroute op 2 & 3 juni is mijn werk te zien in de danszaal van MFC Doelum in Renkum. Er wordt ook werk van de kinderen/ jongeren van de tekenlessen getoond. Kortom, voor ieder iets te beleven!
  MFC Doelum, Hogenkampseweg 45, Renkum, Nederland
  2 juni 2018 tot en met 3 juni 2018
  Meer informatie
 • De vrolijke serie 'Aap'

  In de maanden Maart en April zullen de kunstwerken van Aap weer te zien zijn in de ruimten van Fysiotherapiepraktijk Groothuis. Leuk, want de Aapjes zijn hier helemaal op hun plek!
  Fysiotherapie Groothuis, Nude 30, Wageningen, Nederland
  12 maart 2018 tot en met 30 april 2018
  Meer informatie
 • Portretten en danseressen

  Portrettekeningen van mensen uit verschillende culturen en levendige tekeningen van danseressen. In inkt, ecoline, houtskool, contékrijt en deels op groot formaat.
  Fysiotherapie Groothuis, Nude 30, Wageningen, Nederland
  6 juli 2017 tot en met 7 september 2017
  Meer informatie
 • Kunstroute Renkum

  Rake pentekeningen in inkt, portret op groot formaat en houtskooltekeningen van danseressen.. Ik presenteer tekeningen en portretten, maar ook collages en schetsen die ik afgelopen februari in Marokko heb gemaakt. (www.tesim.nl) Ook zal er een presentatie zijn van het (vrolijke en fantasierijke) werk van de kinderen (6-9 jaar) aan wie ik teken- en schilderles geef.
  Everwijnsgoed, Bennekomseweg 160, Renkum, Nederland
  10 juni 2017 tot en met 11 juni 2017
  Meer informatie
 • Culturele Ronde 2017

  Portretten van mensen uit verschillende culturen en tekeningen van danseressen (in inkt, acrylverf, houtskool, krijt) op groot formaat. Duo expositie met Johan de Putter.
  Wijkcentrum de Nude, Kortestraat 2, Wageningen, Nederland
  22 april 2017 tot en met 23 april 2017
  Meer informatie
 • Expositie KWA

  Tekeningen en schilderijen naar model van leden van de KWA (werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling) in Arnhem. www.vrijetijdkunstenaars.nl. De opening is op zondag 12 maart 2017 om 14.00 uur in Boekhandel Het Colofon. Entree is gratis. U/jij bent van harte welkom!
  Boekhandel Het Colofon, Bakkerstraat 56, Arnhem, Nederland
  12 maart 2017 tot en met 30 april 2017
  Meer informatie
 • Tekeningen van danseressen en portrettekeningen

  Tekeningen van danseressen en portrettekeningen in verschillende technieken (houtskool, krijt, inkt, ecoline, pen, stift gecombineerd met acrylverf)
  Stadsatelier- Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen, Nederland
  11 december 2016 tot en met 3 februari 2017
  Meer informatie
 • De avonturen van aap.

  Vanaf 13 juni is het lieve, avontuurlijke, stoere aapje weer terug; ... met nieuwe avonturen! In het restaurant van de HEMA wordt het tweede deel van de vrolijke Serie 'Aap' tentoongesteld.
  Kunsteditie: locatie HEMA, Hoogstraat 59, Wageningen, Nederland
  20 juni 2016 tot en met 26 september 2016
  Meer informatie
 • Kunstmarkt Renkum

  Op 21 Mei vindt de jaarlijkse Kunstmarkt in Renkum weer plaats. Dit jaar zijn er ook handgemaakte/ unieke producten, tekeningen en schilderijen, wenskaarten en posters van KUNSTMarieke te koop!
  Kunstmarkt Renkum, Dorpsstraat en Dorpsplein, Renkum, Nederland
  21 mei 2016 tot en met 21 mei 2016
  Meer informatie
 • Serie Aap

  De vrolijke kunstwerken (met nieuwe avonturen!) van de Serie Aap zijn te zien in de verschillende ruimten van de Fysiotherapiepraktijk.
  Fysiotherapie Groothuis, Nude 30, Wageningen, Nederland
  7 maart 2016 tot en met 1 mei 2016
  Meer informatie
 • Serie 'Aap' bij Vreemde Streken

  Tentoonstelling van de Serie 'Aap' bij Eet- en kadowinkel Vreemde Streken. Vreemde Streken is tevens (het eerste) verkooppunt van de wenskaarten van de vrolijke serie 'Aap'.
  Vreemde streken - Eet- en kadowinkel, 1e Kloostersteeg 3 (aan het Conventplein), Wageningen, Nederland
  1 juni 2015 tot en met 1 januari 2016
  Meer informatie
 • Culturele Ronde Wageningen 2015

  Op zaterdag 25 en zondag 26 april stellen meer dan 70 Wageningse kunstenaars en galeries hun ateliers open voor bezoek. Marieke Klok toont tijdens de Culturele Ronde haar autonome werk. Dit bestaat uit kleurrijke, abstracte schilderijen, rake (portret) tekeningen in inkt en gemengde techniek en experimentele collages waar haar tekeningen in verwerkt zijn.
  Eet- en kadowinkel Vreemde streken, Conventstraat 61 (schuin tegenover de winkel, aan het Conventplein), Wageningen, Nederland
  25 april 2015 tot en met 26 april 2015
  Meer informatie
 • 'Kunst voor Kids'

  Gezamenlijke tentoonstelling met Illustraties & Kindertekeningen van Hartelief- Yvonne en 'Kinderkunst' (Serie Aap) van Marieke Klok.
  Vreemde streken - Eet- en kadowinkel, 1e Kloostersteeg 3 (aan het Conventplein), Wageningen, Nederland
  28 februari 2015 tot en met 26 april 2015
  Meer informatie
 • Lizzy's Pannenkoekenhuis

  Vanaf 4 juli zijn bij Lizzy's Pannenkoekenhuis 'Kinderkunst' geexposeerd worden van Marieke Klok! Er worden een aantal werken van de vrolijke 'serie Aap' getoond.
  Lizzy's Pannenkoekenhuis, Rijnstraat 71 b, Arnhem, Nederland
  4 juli 2014 tot en met 23 februari 2015
  Meer informatie
 • Salon Annex

  Bij Salon Annex te Renkum worden enkele abstracte werken van beeldend kunstenaar Marieke Klok tentoongesteld. Openingstijden Ma: gesloten Di: 9.30 - 16.30 . Wo: 9.30 - 16.30 . Do: 9.30 - 16.30 . Vr: 9.30 - 16.30 . Za: 9.00 - 13.00
  Salon AnnexX, de Beyerstraat 6a, Renkum, Nederland
  25 maart 2014 tot en met 1 april 2015
  Meer informatie
 • Serie 'Aap' bij Bakker Bart

  'Avontuurlijk, stoer, zacht, lief.' Zo kan 'Aap' uit de vrolijke serie kinderkunst van kunstenares Marieke Klok omschreven worden. De kunstwerken worden tentoongesteld bij Bakker Bart te Renkum.
  Bakker Bart, Dorpsstraat 43, Renkum, Nederland
  25 maart 2014 tot en met 28 februari 2015
  Meer informatie
 • Expositie Bibliotheek Veluwezoom

  In de bibliotheek te Oosterbeek is vanaf 14 december een tentoonstelling te zien van beeldend kunstenaar Marieke Klok. Naast een aantal kunstwerken van de vrolijke serie 'Aap', is er een abstract werk te zien.
  Bibliotheek Veluwezoom, Generaal Urquhartlaan 1, Oosterbeek, Nederland
  15 december 2013 tot en met 15 maart 2014
  Meer informatie
 • 'Aap'

  De vrolijke serie 'Aap' valt op door zijn kinderlijke eenvoud en spontaniteit. De kunstenares, Marieke Klok, verstaat de kunst van het weglaten en de kracht van eenvoud. De serie 'Aap' is met verschillende materialen (o.a. acrylverf, karton, textiel, kralen, plastic op canvas) gemaakt. De expositie in (het restaurant van) de HEMA is geschikt voor jong en oud!
  Kunsteditie, expositielocatie: HEMA, Hoogstraat 59, Wageningen, Nederland
  9 september 2013 tot en met 2 december 2013
  Meer informatie